Parhaat työkalut leivontaan

Oletko juuri hankkinut itsellesi keittiön. Tai ehkäpä mietit sitä, että mitä tuotteita voisit ostaa jollekin leivonnasta kiinnostuneelle lahjaksi.

Ei hätää, sillä me täällä Fruitcakella olemme todella kovia leipomaan. Tai no, tämän asian olet varmasti huomannutkin jos olet jossakin vaiheessa kokeillut yhtä tai useampaa resepteistämme.

Ilman sen kummempia puheita on aika tarkistaa ne työkalut, joiden avulla voit tehdä leipomisesta todella hauskaa.

Yleiskoneella saat puhtia leipomiseen

Yleiskoneen avulla voit tehdä useita normaalisti todella ärsyttäviä asioita. Tämän koneen avulla luonnistuvat kaikki asiat alusta loppuun asti.

Kenties tärkein syy omistaa yleiskone on se, että sen avulla voit nopeuttaa leivontaasi huomattavasti. Laadukkaiden mallien avulla voit tehdä todella isoja määriä taikinaa kerralla.

Esimerkiksi 7-litraisen kulhon avulla voit tehdä vaikkapa kuukauden pullataikinat nopeasti ja vaivattomasti yhdellä kertaa.

Eikä siinä vielä kaikki. Useimmat näiden laitteiden valmistajat tarjoavat laitteisiinsa ylimääräisiä lisäosia. Niiden avulla voit kätevästi käyttää jo laadukasta moottoria muihinkin asioihin, kuten esimerkiksi pastan rullaamiseen tai lihan jauhamiseen.

Tämän laitteen kohdalla hinnasta ei kannata pihistellä, vaan kannattaa suosiolla hankkia laadukas versio yleiskoneesta. Näin se ei tule jäämään kaappiisi pölyttymään hamaan tappiin asti, vaan saat siitä irti oikeita kokemuksia.

Suosittuja yleiskoneita juuri nyt ovat esimerkiksi Kitchenaid sekä Kenwood valmistajien luomat laitteet.

Levitys lusikka

Levitys lusikka, tai toisinaan jopa levityshöyläksikin kutsuttu laite on yleensä muovista tai metallista valmistettu tasainen levitin. Se on hieman kuin voiveitsi, mutta pienessä kulmassa olevan kahvan avulla leipominen ja pienet peliliikkeet ovat huomattavasti helpompia kuin normaalisti.

Tämän työkalun avulla voit myös tehdä useita muitakin pieniä asioita, kuten vaikkapa kääntää pannulla olevia lihanpalasia silloin kun et ole kokkailemassa.

Vakuumi pakkain

Jos olet jo esimerkiksi yleiskoneen omistaja etkä tiedä miten hyödyntäisit sen täyden potentiaalin, voit harkita vakuumi pakkaimen hankkimista itsellesi.

Sen avulla voit nopeasti ja vaivattomasti pakastaa valmiita taikina yksittäin tai juuri sinulle sopivissa erissä pakkaseen.

Näin voit tehdä kerralla huomattavasti suuremman määrän taikinaa. Kun taikinaa on aina saatavilla, on se kätevä laittaa pakkasesta jääkaappiin sulamaan ja käyttää juuri silloin kun siltä tuntuu. Vakuumi pakkaimen avulla varmistut siitä, että taikinasi pysyy hyvässä kunnossa ilman pakkasenpuremia.

Nyt kun tiedät parhaat työkalut, voit aloittaa vaikkapa reseptiemme lukemisen. Aloita helpoilla Tiramisu tai Rahkapiirakka ohjeilla.